Ga naar inhoud
Welkom op Voorem! Lees meer... ×
Log in om dit te volgen  
I..

Flevoland mag 1830 herten afschieten in Oostvaardersplassen

Aanbevolen berichten

Quote

De provincie Flevoland mag 1830 herten in de Oostvaardersplassen afschieten. Dat heeft de rechter vandaag besloten. Enkele dierenrechtenclubs spanden een kort geding aan tegen de plannen, maar kregen de rechter niet mee.

Volgens de provincie is de draagkracht van de Oostvaardersplassen voor de grote grazers in 2010 bereikt. De grote grazers bestaan uit konikpaarden, heckrunderen en edelherten. Volgens een recente telling gaat het nu om 2.320 edelherten. Afgelopen winter stierf 57 procent van de edelherten. De provincie wil het gebied verkleinen en het aantal dieren terugbrengen tot 490. Dan zou er maximaal 10 procent wintersterfte zijn. Op 18 september heeft de provincie Staatsbosbeheer de opdracht tot afschot van edelherten gegeven.

Dat de opdracht aan Staatsbosbeheer in stand blijft betekent nog niet dat nu mag worden begonnen met het afschieten van de edelherten. Staatsbosbeheer heeft daarvoor namelijk ook een natuurvergunning nodig. Die vergunning is op 2 november, kort voor de zitting van 5 november, verleend door de provincie. Verschillende partijen hebben ook tegen dat besluit een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend. Die zaak wordt op 29 november door een andere rechter in Lelystad behandeld. De provincie heeft toegezegd dat er tot die tijd geen edelherten zullen worden afgeschoten.

 

Bron: Rechtspraak.nl

Prima beslissing lijkt mij, een natuurgebied met overbevolking door een gebrek aan natuurlijke selectie is ook geen normaal natuurgebied meer te noemen. 

Desondanks is het geen permanente oplossing, dus ik ben benieuwd wat de vervolgstappen gaan zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
Log in om dit te volgen  

  • Forum statistieken

    21
    Aantal topics
    352
    Aantal berichten

Aankondigingen

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.